Over Yogami

Over Yogami


Yogami is een samenvoeging van yoga en origami, de japanse kunst van het vouwen van papier.

Het lichaam ontvouwt zich en het bewustzijn ontplooit.


Ik ben Karen Schonkeren (1983), mama van Kaat (2015) en Viktor (2017) ik ben naast yogadocente ook werkzaam als begeleidster van volwassenen met een mentale handicap.


Als kind was ik al erg geïnteresseerd in andere mensen hun gedachten, gevoelens en stelde ik liever filosofische vragen. Ik ben dankzij mijn moeder die spirituele cursussen gaf, mij daar ook in gaan verdiepen.

Ik merkte dat dit voor mijn gevoel klopte en al vond ik mijzelf soms anders (hoogsensitief), ergens voelde ik dat daar mijn pad lag.


Rond mijn 20ste heb ik mijn eerste les hatha yoga gevolgd samen met mijn vriend. Het was voor mij echt liefde op het eerste zicht! Wauw, wat voelde ik mij altijd goed na de les. Ik voelde de energie door mijn lichaam stromen en merkte dat ik er blijer van werd. Sindsdien heb ik yoga nooit meer los gelaten, na verschillende stijlen, docenten (in verschillende landen) gevolgd te hebben, kreeg ik een goed beeld wat yoga voor mij betekent. Het is voor iedereen persoonlijk wat het voor jou kan doen. Zo heeft iemand die stressgevoelig is baat bij een rustig soort yoga, terwijl iemand die standvastig is eerder een ietwat dynamischere stijl past.


Yoga betekent eenheid van lichaam en geest.

Het is daar waar je in balans bent, net op dat  moment waar je je lichaam en geest kunt laten volstromen met levensenergie.

Dit is waar het soms knelt, we worden langs alle kanten geprikkeld en hebben dus zooo veel te doen op een dag dat het gewoon 'er zijn' zeldzaam word. Yoga brengt je in momenten dat je weet en voelt met je hele lijf dat je leeft, dat je alles accepteert zoals het op dat moment hoort te zijn.


Ik geef lessen volgens een bepaald thema (vb gronden, detox, chakra's)en gebruik elementen uit de mindfulness (het belang van de aandacht van het hier en nu), yin yoga (acceptatie van spanningen) en visualisatie oefeningen (geleide meditatie) daarnaast vind ik het ook erg fijn om  mijn eigen flows (aaneenschakeling van oefeningen op het ritme van de ademhaling) toe te passen.


Enkele positieve effecten van yoga zijn:


relaxter body and mind

groter lichaamsbewustzijn

betere stresscoping

flexibeler

goed voor de rug

positieve energie

loslaten van negatieve patronen

innerlijke groei

betere focus

betere slaapkwaliteit

je leert beter naar je lichaam te luisteren

versterkt intuitie


Opleidingen


Bachelor Sociale Readaptatie Wetenschappen - Leuven              

Moon month course - Yoga & meditation -  Las Pirimidas Del Ka - San Pedro - Guatemala 

Arterre Kinderyoga docenten opleiding - Nijmwegen                     

Multistyle yoga teacher training 200hours course RYS- Goa - India                     

Zwangerschapsyoga docenten opleiding - yoga opleidingen limburg - Sittard

Vipassana tien daagse meditatiecursus - Driepaalhoeve - Dilsen

Draagdoekyoga docenten opleiding - PureYoga - Rotterdam

Baby yoga docenten opleiding - De Weide blik - Wageningen

Hypnosetherapeutenopleiding- hypnosepraktijk